Welkom bij Coindance!

Wij (Martijn & Arjen) zijn enthousiastelingen als het aankomt op blockchain en alles wat daarmee te maken heeft. Om die reden zijn wij Coindance begonnen. In het voorjaar van 2014 hoorden wij voor het eerst over Bitcoin, de prijs piekte dat jaar op ruim $1.100,-. Toen hebben we beiden voor een paar Euro aan Bitcoin gekocht, maar na verloop van tijd verloor het onze aandacht. Druk met de studie en Bitcoin was toen nog relatief onbekend.

Drie jaar later, in het voorjaar van 2017, kwam Bitcoin opnieuw in ons leven. Inmiddels beiden afgestudeerd aan een HBO-opleiding en weer vol energie om iets nieuws te leren. Deze keer doken we wat dieper in het onderwerp en kwamen al snel de term ‘blockchain’ tegen. Het bleek dat het moeilijk is om snel te begrijpen wat blockchain precies inhoudt en vooral hoe het werkt. Na enige tijd hebben we het onderwerp aardig onder de knie gekregen, hoewel er elke dag nog wat nieuws te leren is.

Nu Bitcoin en blockchain steeds vaker in het nieuws voorkomt, maar voor het gros van de mensen nog lastig te begrijpen is, willen we diegenen die ook geïnteresseerd zijn geraakt in cryptocurrencies en blockchain graag helpen deze innovatieve technologie uit te leggen. Op Coindance lees je over de geschiedenis van Bitcoin, hoe de blockchain daaruit ontstaan is, hoe je een wallet aanmaakt en coins koopt. Daarnaast plaatsen we cryptonieuws op de website en schrijven we blogs. We zouden onszelf geen blockchain-experts noemen, maar we zijn er van overtuigd dat we anderen die net kennis maken met dit onderwerp zeker wat bij kunnen brengen.

Wil je op de hoogte blijven van Coindance, like onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

 

Uitleg over Bitcoin & blockchain

Om zo goed mogelijk uit te leggen wat Bitcoin en blockchain is, komen de volgende onderwerpen aan bod:

Onderaan elke pagina kun je naar het volgende of het vorige onderwerp navigeren. Begin hier met het eerste onderwerp: Wat is Bitcoin?