Bitcoin

Bitcoin Cash hardfork 1 augustus 2017

Bitcoin Cash zal het levenslicht zien op 1 augustus 2017 om 5.20 uur Pacific Time, 14.20 uur Nederlandse tijd. Er zal een hardfork plaatsvinden van de bestaande Bitcoin-blockchain. De voornaamste reden van de afsplitsing is de discussie binnen de Bitcoin-community, die al enkele jaren gaande is, hoe Bitcoin opgeschaald moet worden.

 

Transacties te traag

Wat een hardfork precies is, is hier te lezen. Op het moment kan Bitcoin circa 3 tot 5 transacties per seconde aan. Doordat Bitcoin de afgelopen jaren flink in populariteit is toegenomen, moet de transactiesnelheid omhoog. Iedereen is het daar over eens, maar de manier hoe dit moet gebeuren verschilt.

 

Bitcoin Core

Bitcoin Core (Bitcoin zoals we deze nu kennen) maakt op het moment gebruik van blocks met een grootte van 1 MB. Zij zijn van mening dat de blocks en het netwerk effici├źnter ingericht moet worden door middel van second layer solution. Om die reden zal SegWit in augustus geactiveerd worden, zodat het implementeren van deze second layer solution mogelijk wordt. Daarnaast zorgt SegWit er al voor dat de transacties die in blocks opgenomen worden iets kleiner worden. Hierdoor passen meer transacties in een block, waardoor de transactiesnelheid van Bitcoin verhoogd wordt.

 

Bitcoin Cash

De community van Bitcoin Cash wil de transactiesnelheid verhogen door de blocks te vergroten naar 8 MB per stuk. Op die manier passen er meer transacties in een block waardoor er gemiddeld ongeveer 8 keer zoveel transacties verwerkt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *