Coins kopen op exchanges

Wil je actief gaan handelen of het grootste aanbod van coins kunnen kopen? Dit kan via een exchange. Op deze pagina staan 4 exchanges met elk hun eigen unieke eigenschappen.

Maak eerst een account aan op onderstaande exchanges. Log vervolgens in en kijk rustig rond hoe het werkt. Begin je met handelen? Doe dit dan eerst met kleine bedragen zodat je er handig in wordt. Laat coins niet te lang op een exchange staan, maar stuur dit naar je eigen hardware wallet. Zo weet je zeker dat je coins veilig opgeslagen zijn.

 

Coinbase

Zoek je naar een exchange met een hoge gebruiksvriendelijkheid? Dat is Coinbase iets voor jou. Dit is één van de meest bekende en grootste exchanges ter wereld en is gevestigd in Amerika. Ze hebben een groot klantenbestand, wat vooral te danken is aan hun makkelijk te gebruiken interface. Coinbase is beschikbaar in het Nederlands en het is mogelijk om Euro’s op je account te storten. Vervolgens kun je hiermee Bitcoin, Ethereum en Litecoin kopen.

Voor het mogelijk is om Euro’s op je Coinbase-account te storten is het wel nodig jezelf te verifiëren. Informatie hierover staat op de website van Coinbase. Maak hier je eigen account aan.

+ Eenvoudig in gebruik
+ Mogelijkheid om Euro’s te storten
+ App voor telefoon beschikbaar, zowel Android als iOS

 

Binance

Deze exchange, gevestigd in Hong Kong, is nog geen halfjaar oud en zet hoog in op gebruiksvriendelijkheid, gemak en betrekt hun klanten bij plannen. Op het moment zonder enige twijfel de beste exchange die beschikbaar is. Elke maand mag de community stemmen welke nieuwe coin beschikbaar komt op Binance. Daarnaast krijgen klanten 50% korting (!) op fees die betaalt moeten worden als je een trade maakt. Om aanspraak te maken op deze korting moet je BNB (de coin van Binance) coins kopen. Het aanbod is hoog en Binance staat er om bekend coins van goede projecten beschikbaar te maken. Op het moment is het mogelijk ruim 70 verschillende coins te kopen op Binance. Daarnaast is het een van de weinige exchanges die een zeer goede app voor mobiel en tablet heeft. Zo kun je ook onderweg traden. Als klapper op de vuurpijl: Binance heeft het doel op den duur een decentrale exchange te worden wat zorgt voor zeer hoge mate van veiligheid van het opslaan van coins op de exchange.

Zonder verificatie kun je traden en kun je per 24 uur een totale waarde van 2 Bitcoin per dag withdrawen. Door je met je ID te verifiëren wordt dit limiet 100 Bitcoin per dag. Het verificatieproces is eenvoudig en snel geregeld. Scherm hierbij informatie af zoals je BSN-nummer en plaats een watermerk door de afbeelding. Maak hier een account aan.

+ Eenvoudig en gebruiksvriendelijk
+ Betrekt community bij plannen zoals maandelijkse coin listing
+ Traden met 50% korting van fees d.m.v. BNB coins
+ Hoog aanbod van coins
+ Zeer goede app beschikbaar voor telefoon, zowel Android als iOS
+ Transformeert toekomst een decentrale exchange wat zorgt voor hoge veiligheid
+ Geen verificatie nodig om te traden en om te withdrawen tot 2 Bitcoin per 24 uur
+ Wordt door gebruikers als zeer goed ervaren

 

HitBTC

Het grote voordeel van deze Europese exchange is het zeer grote aanbod van coins. Zijn jouw favoriete coins niet beschikbaar via Coinbase, Bitfinex of één van de Nederlandse platformen Bitonic, Litebit en BTC Direct? De kans is heel groot dat HitBTC deze wel beschikbaar heeft. Het is niet mogelijk om Euro’s op je HitBTC-account te storten. De meest makkelijke manier om Bitcoin op een HitBTC-account te krijgen is door Bitcoin te kopen via Bitonic en de gekochte Bitcoin naar de Bitcoin-wallet in je HitBTC-account te sturen. Vervolgens kun je op HitBTC met Bitcoin elke gewenste altcoin kopen.

Op het moment van schrijven, is het niet nodig om jezelf te verifiëren. Klik hier om een account aan te maken voor HitBTC.

+ Zeer groot aanbod van coins
+ Geen verificatie nodig
+ Geen limieten om Bitcoin te storten en op te nemen

 

SAFEX

Coming soon.

 

Bitfinex

Ben je een ervaren trader? Dan is Bitfinex wellicht een goede optie. Deze exchange, gevestigd in Hong Kong, die snel werkt en heeft geavanceerde opties, zoals ‘lending’ en ‘margin trading’. Houd je hier alleen mee bezig als je weet wat je doet, dit is voor de gevorderde trader. Net als bij HitBTC zul je Bitcoin naar de wallet moeten sturen van jouw Bitfinex-account om vervolgens altcoins aan te kopen. Dit kan onder andere op Bitonic, Litebit of BTC Direct, waar je snel en makkelijk kunt afrekenen met iDeal.

Net als bij HitBTC is het niet nodig jezelf te verifiëren. Hier kun je een Bitfinex-account aanmaken.

+ Redelijk aanbod van coins
+ Geen verificatie nodig
+ Geen limieten om Bitcoin te storten en op te nemen
+ Geavanceerde tools zoals lending en margin trading (voor gevorderden)
+ App voor telefoon beschikbaar, zowel Android als iOS.

 

Bitmex

Deze exchange is de market maker van Bitcoin. Dit betekent dat de meeste handel van Bitcoin plaatsvindt op Bitmex en de andere exchanges in theorie de prijs volgen van de markt op deze site. De exchange is gevestigd in Hong Kong.

Bitmex is uniek in de te betalen fees. Ben jij degene die een order in het orderboek plaatst en wordt deze gevuld, dan betaal je geen of heel weinig fee. Met andere woorden: de maker van orders betaalt geen fees, de taker betaalt wel een fee.  Het is mogelijk om US Dollars, Japanse Yen of Chinese Yuan te storten. Nederlanders zullen dus ergens anders met Euro’s Bitcoin moeten aanschaffen en deze naar Bitmex sturen om te gaan handelen. Dit platform is bedoeld voor gevorderde traders. De interface is geavanceerd en het is mogelijk om met zeer veel leverage (tot wel 100x) te traden.

De verificatie gaat middels een e-mailadres waarna er geen limieten zijn. Hier maak je een account aan.

+ Bitcoin market maker
+ Redelijk aanbod van coins
+ Geen tot zeer lage fees
+ Geen limieten na eenvoudige e-mailverificatie
+ Geavanceerd traden mogelijk

 

Shapeshift

Coming soon.