Blog

Binance exchange handleiding

Binance is een relatief nieuwe exchange die op dit moment wordt gezien als één van de beste exchanges die beschikbaar is. Als je net begint met het handelen in Bitcoin en andere cryptocurrency, kan het een en ander nog onduidelijk voor je zijn. In deze handleiding helpt Coindance je op weg op Binance.

 

1. E-mail & exchange accounts

Wil je veilig te werk gaan? Maak dan voor elke exchange een apart e-mailadres aan en beveilig deze met Two Factor Authentication (2FA) met Google Authenticator. Je moet dan, behalve met je wachtwoord, ook inloggen met een code die gegenereerd wordt op je mobiel. Lees hier hoe je 2FA inschakelt voor Gmail.

Heb je een nieuw e-mailadres aangemaakt voor Binance en 2FA ingeschakeld? Dan is het nu tijd een aacount aan te maken op de exchange. Klik op de knop hieronder om naar Binance te gaan.

Net als het aanmaken van een nieuw e-mail account is een account aanmaken op Binance een fluitje van een cent. Hieronder staat een korte uitleg.

 1. Klik op 'Register' rechtsboven in je scherm
 2. Vul je nieuwe e-mailadres in en bedenk een sterk wachtwoord
 3. Heb je iets aan deze guide en wil je Coindance sturen, vul dan onze Referral ID in: 11726165 - alvast bedankt 🙂
 4. Ga akkoord met de voorwaarden en klik op de knop 'Register'
 5. Je ontvangt een e-mail om je account te bevestigen, klik op de knop 'Verify Email'

Jouw Binance account is nu aangemaakt en je kunt inloggen!

 

1.1 Extra veiligheid

Aangezien je je eigen geld gaat gebruiken op Binance zijn er een aantal extra veiligheidsmaatregelen die je moet treffen. Schakel ten alle tijden 2-factor authenticatie (2FA) in. Hieronder staat uitgelegd hoe dit moet.

 • Zodra je inlogt krijg je een pop-up om 2FA in te schakelen. Krijg je die niet? Ga met je muis naar het poppetje rechtsboven in en ga naar 'Account'.

 • Klik op de knop 'Enable' in het kader van Google Authenticator

 • Volg de stappen die Binance geeft. Deze zijn duidelijk en eenvoudig.

 

1.2 Belangrijk!

Binance gaf het al aan in het stappenplan om 2FA in te schakelen, maar nogmaals: Sla de back-up code van 2FA veilig op! Gaat je telefoon kapot of raak je deze kwijt? Dan kun je op een andere telefoon opnieuw de back-up code invoeren zodat je weer bij je 2FA code kan komen. Zonder de 2FA code kun je niet inloggen op jouw Binance account. Lees hier hoe je veilig belangrijke gegevens, zoals de back-up code, kan bewaren.

 

2. Binance gebruiken

Nu je je account goed ingesteld hebt, is het tijd om te beginnen met traden. Hierna lees je hoe je Bitcoin op je Binance account zet en hoe je deze Bitcoin eventueel omzet naar andere coins. Het is niet mogelijk om direct Euro's op je account te zetten.

 

2.1 Bitcoin aanschaffen

Voor je Bitcoin kan sturen naar je Binance Bitcoin-wallet, zul je natuurlijk Bitcoin moeten kopen. Dit kan bijvoorbeeld bij Bitonic, Litebit of BTC Direct. Je kunt op deze pagina meer lezen over deze handelsplatformen. Let op: Als je bij één van deze drie platformen Bitcoin koopt, vul dan het adres in van jouw Bitcoin-wallet. Lees eerst stap 2.2 hieronder.

 

2.2 Bitcoin naar jouw Binance account sturen

Je hebt je bestelling bij Bitonic, Litebit of BTC Direct openstaan en je moet nu een Bitcoin-adres invullen. Ga naar 'Funds' en klik vervolgens op 'Deposit Withdrawals'. Voor de goede orde: Deposit betekent '(geld) storten' en Withdrawal betekent '(geld) opnemen'. Zoek vervolgens in het zoekvenster op 'Bitcoin' of de afkorting 'BTC'. Let op: Je kan alleen Bitcoin sturen naar Bitcoin-adres! Zoals je ziet zijn er meerdere types Bitcoin beschikbaar op Binance. Dit zijn allemaal verschillende coins.

Nadat je op de knop 'Deposit' geklikt hebt, komt er een adres tevoorschijn. Dit is het adres waar je je Bitcoin naar toe kan sturen vanaf een handelsplatform, je eigen wallet of vanaf een andere exchange waar je Bitcoin op hebt staan. Zorg er voor dat je het volledige adres gekopieerd hebt en dubbelcheck nadat je het adres ergens geplakt hebt of deze volledig is. Je kunt het Bitcoin-adres ook kopiëeren met het 'Copy Address' icoon rechts van jouw Bitcoin-adres. Lees tevens de beschrijving van Binance aan de rechterkant voor extra informatie.

Zodra je Bitcoin ontvangen is in jouw Bitcoin-wallet op Binance zie je de balance onder 'Available Balance' staan. Het duurt circa 20 tot 30 minuten voor jouw verstuurde Bitcoin op de exchange staat. Dit komt doordat de transactie 2 bevestigingen nodig heeft voor ie terecht komt op Binance. Wil je weten hoe dit precies in zijn werk gaat? Lees dan deze pagina. 

2.3 Altcoins kopen

Je Bitcoin staat nu op Binance. Tijd om er andere coins mee te kopen. Ga linksboven naar 'Exchange' en kies voor 'Basic'.

Je bent nu op een scherm gekomen waar veel informatie staat. Dit heeft enige tijd nodig voor je alles begrijpt, maar dit went snel. Het is makkelijker dan het lijkt!

 

Rode kader: Gekozen altcoin

Hier zie je welke coin je hebt geselecteerd om te kopen. In dit geval gaat het om Ethereum (ETH) dat in dit voorbeeld gekocht wordt met Bitcoin (BTC). Verder staan er statistieken over ETH zoals de laatste prijs, koerswijziging in de afgelopen 24 uur, de hoogste koers en laagste koers in afgelopen dag en het handelsvolume.

 

Oranje kader: Het orderboek

In het orderboek staan koop- en verkooporders. De orders in het rood zijn de verkopers van ETH en in het groen de mensen die ETH willen kopen. De laagste verkooporder in dit voorbeeld is 0,046656 en de hoogste kooporder bedraagt 0.046653. Omdat er getrade wordt tegen BTC zie je geen bedragen in Euro's en Dollars staan. De prijs van ETH in het voorbeeld is 0,04665200 Bitcoin. Dit is het bedrag waartegen de meest recente order is uitgevoerd (zie ook de 'Trade History' in het groene kader). Wil je weten hoeveel dit in Euro's is? Dan zul je eerst moeten kijken hoeveel een Bitcoin waard is in Euro's en vervolgens uitrekenen hoeveel ETH kost.

Behalve de prijzen van de orders staat er ook uit hoeveel ETH een order bestaan (middelste kader). Aan de rechterkant staat hoeveel Bitcoin de order in totaal is.

 

Blauwe kader: Het koersverloop

Hier zie je de koersgeschiedenis. In het voorbeeld zie je aan de rechterzijde in het blauwe kader de geldende koers. Onderaan de grafiek zie je het tijdverloop, deze loopt van 9.00 uur tot 15.00 uur. Het tijdframe per candle is 5 minuten. De tijdframe kun je naar wens wijzigen naar bijvoorbeeld 15 minuten of 1 uur. De groene 'candles' geven aan dat de koers is gestegen, de rode laten zien dat de koers is gedaald in het desbetreffende tijdframe.

 

Paarse kader: ETH kopen/verkopen

Hier koop je je altcoin, in dit geval ETH. Achter 'Price' vul je het bedrag uitgedrukt in Bitcoin in wat je voor 1 ETH wil betalen. Bij 'Amount' vul je in hoeveel ETH je wilt kopen. Achter 'Total' komt te staan hoeveel Bitcoin dit in totaal kost. Druk op de groene knop om jouw order uit te laten voeren. Wil je ETH verkopen voor Bitcoin, gebruik dan de rechterzijde boven de rode knop. Het principe werkt hetzelfde als wanneer je aankoopt.

Standaard staat de orderfunctie op 'Limit'. Op die manier kun je bijvoorbeeld een kooporder plaatsen die lager is dan de geldende koers, omdat je misschien verwacht dat de koers zal dalen. Je hoeft dan niet bij je computer te blijven zitten, de order wordt automatisch uitgevoerd zodra de koers op de prijs staat die jij hebt ingevuld waartegen je wilt kopen. Andersom geldt dit voor een limit verkooporder. Je kunt een verkooporder instellen hoger dan de dan geldende koers. Stijgt de koers naar jouw verkoopprijs? Dan wordt deze automatisch uitgevoerd.

Je kunt ook orders uitvoeren met de functie 'Market'. Een aan- of verkoopprijs in vullen is hier niet nodig. Je koopt of verkoopt met die functie tegen de dan actuele koers. Zou je een market kooporder uitvoeren met de statistieken in het voorbeeld? Dan koop je ETH aan tegen 0,046656 BTC (laagste verkooporder, zie oranje kader) of verkoop je ETH tegen 0.046653 (hoogste buyorder, zie oranje kader).

 

Groene kader: Trade geschiedenis

Hier kun je de geschiedenis zien van de uitgevoerde orders, zowel van de markt als die van jezelf. Achter de uitgevoerde orders staat het tijdstip van de orders.

 

Gele kader: Andere markten

Wil je iets anders kopen dan ETH? Dat kan. Er staat een hele lijst van coins die je kan kopen tegen Bitcoin. De bovenste drie zijn bijvoorbeeld ADA, ADX en AMB.

In het voorbeeld gaat het om een 'Bitcoin market'. Dit betekent dus dat je andere coins koopt voor Bitcoin. Behalve Bitcoin zijn er op Binance ook Ethereum (ETH), Binance (BNB) en USDT (Dollar) markten. Klik op de markten om te zien welke coins je daar kan traden.


 

3. Coins verplaatsen naar offline wallet

Het is verstandig jouw gekochte coins te verplaatsen naar een offline wallet. Kijk eens op deze pagina voor hardware wallets. In het verleden is het gebeurd dat exchanges gehackt zijn en coins van gebruikers zijn gestolen. Zorg er dus voor dat je je coin veilig offline bewaard. Een exacte uitleg gaat buiten het kader van dit artikel, omdat elke coin gebruik maakt van verschillende wallets.

2 gedachten over “Binance exchange handleiding

 1. Maakt het nog uit of je bij het handelen de tegenhangende muntkoers in de gaten moet houden? Stel je koop of verkoop Etherium voor Bitcoin. Dit doe je dan op basis van de Etherium koers maar moet je dan bij het kopen of verkopen ook kijken waar in dit geval de Bitcoin koers op staat? Zou het dan uit kunnen maken of je b.v. die Etherium voor Dash verhandeld.

  Dus:
  Bij Laag Etherium kopen met Bitcoin
  Bij Hoog Etherium verkopen voor Bitcoin

  Bedankt

  1. Hoi! Goede vraag.

   Stel, je koopt Ethereum met Bitcoin en je wilt in Euro’s winst maken in Ethereum is het zeker van belang om de koers van Bitcoin in de gaten te houden. Een voorbeeld: Bitcoin stond in december op den duur op een recordhoogte van ongeveer €16.000. Had je op dat moment Ethereum gekocht, dan had je op dit moment verlies gehad op je Ethereum. Dit komt omdat alle altcoins afhankelijk zijn van de prijs van de koers van Bitcoin, tenzij een altcoin om bepaalde redenen flink stijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *