Blog

Cryptocurrency hardware wallets vergelijken, sla jouw Bitcoin, Ethereum, Ripple veilig op!

Hardware wallets, de beste manier om coins veilig op te slaan. Er gaan veel verhalen de ronde van mensen die de afgelopen jaren coins zijn verloren omdat zij online hadden, niet slim. Regel 1 in de cryptowereld is dan ook om jouw crypto veilig offline op te slaan. Steeds meer coins kunnen op een hardware wallet opgeslagen worden. Hierdoor verzeker je jezelf er van dat jouw Bitcoin, Ethereum of andere coins niet door een hacker gestolen kunnen worden.

Hieronder staan de 4 meest populaire hardware wallets met elk hun voor- en nadelen, welke coins ze supporten en waar je de wallet kan kopen. Afhankelijk van de coins die jij hebt en hoeveel waarde je hecht aan gebruiksvriendelijkheid kun je de hardware wallet kiezen die het beste bij jou past!

 

Ledger Nano S

Nano S

 

Ondersteund

Ark, Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Dash, Digibyte, Dogecoin, Ethereum, Ethereum Classic, Expanse, Hcash, Komodo, Litecoin, NEO, PivX, Ripple, Stealthcoin, Stellar, Stratis, Ubiq, Viacoin, Vertcoin, Qtum, Zcash & alle ERC20 tokens.

Gebruiksvriendelijkheid

De software van de Ledger Nano S is als plugin te downloaden in Google Chrome. Standaard hebben Bitcoin en Ethereum hun eigen applicatie voor op de PC en zijn er maximaal vijf apps tegelijkertijd op de Ledger te zetten. Verder is de Nano S compatible met MyEtherWallet. Doordat er slechts twee fysieke knoppen op het apparaat zitten is de navigatie niet optimaal.

Hoewel er een grote ondersteuning is voor het aantal coins op de Nano S, is het soms even zoeken hoe je je coins kan opslaan. Na verloop van tijd zal dit wennen, maar qua gebruiksvriendelijkheid kunnen er wel wat stappen gezet worden voor Ledger Nano S.

Toch is deze hardware wallet veruit de meest populaire vanwege de prijs-/kwaliteitsverhouding en het grote support van het aantal coins die er opgeslagen kunnen worden.
 

Ledger Blue


Ledger Blue

 

Ondersteund

Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Dash, Digibyte, Dogecoin, Ethereum, Ethereum Classic, Expanse, Hcash, Komodo, Litecoin, NEO, PivX, Ripple, Stealthcoin, Stratis, Ubiq, Viacoin, Vertcoin, Qtum, Zcash & alle ERC20 tokens.

Gebruiksvriendelijkheid

De Ledger Blue is een stuk gebruiksvriendelijker dan zijn broertje Nano S. Dit device is wat groter en heeft een touchscreen, waardoor het navigeren door de menu’s makkelijker gaat. Deze hardware wallet ondersteunt installatie van meerdere apps tegelijkertijd. Daarnaast beschikt deze hardware wallet over Bluetooth, waardoor het met de PC of laptop van afstand verbonden kan worden. Wel moet er gebruik gemaakt worden van verschillende programma’s op de computer, net als bij de Nano S.

De Blue ondersteunt bijna net zoveel coins als de Nano S, op Ark en Stellar na. De prijs ligt een stuk hoger. Hecht je waarde aan een hoge gebruiksvriendelijkheid in combinatie met een ruime ondersteuning van coins? Dan is de Ledger Blue iets voor jou!

 

Trezor


Trezor

 

Ondersteund

Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Dash, Ethereum, Ethereum Classic, Expanse, Litecoin, NEM, Zcash, Ubiq & alle ERC20 tokens.

Gebruiksvriendelijkheid

De Trezor was de eerste die met een hardware wallet op de markt kwam. Qua software pakt Trezor het anders aan dan Ledger. Al jouw coins beheer je in één overzicht op de computer in je browser, dus geen gedoe met verschillende software programma’s. Heel handig!

Apps van coins op het apparaat zelf zetten is ook niet nodig. Net als de Ledger Nano S bestuur je de hardware wallet met fysieke knoppen. 

KeepKey

KeepKey

 

Ondersteund

Bitcoin, Bitcoin Cash, Dash, Dogecoin, Ethereum, Litecoin, Namecoin.

Gebruiksvriendelijkheid

Dan de KeepKey. Deze wallet ondersteunt wat minder coins dan de vorige drie, maar daar komt in de nabije toekomst verandering in. Zo is KeepKey bezig om een flink aantal ERC20 tokens te ondersteunen. Het apparaat zelf heeft een goed formaat met een groot scherm, wat handiger is dan de Nano S. Zo is alle tekst in één oogopslag te zien. De wallet zelf bestuur je met een fysieke knop.

Net als bij de Trezor is bij de KeepKey maar één softwareprogramma nodig die je op je computer installeert. Alle coins beheer je dus vanuit één overzicht. Erg handig. Zeker zodra de KeepKey meer coins gaat ondersteunen, is het een gedegen concurrent van Ledger.

 

Digital Bitbox

 

Ondersteund

Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic & alle ERC20 tokens.

Gebruiksvriendelijkheid

De Digital Bitbox is een échte Bitcoin & Ethereum hardware wallet. Behalve de ERC20 tokens die op de Ethereum blockchain leven, moet Digital Bitbox weinig weten van andere coins. Hier verliezen ze dus terrein op de concurrenten. Echter, ze hebben een unieke eigenschap. De backup seed is zeer eenvoudig op te slaan. Er zit een SD-kaart in de Bitbox die er uit gehaald kan worden. Hier staat de backup seed opgeslagen, waardoor je deze niet op papier hoeft te schrijven.

Ook deze hardware wallet gebruikt maar één softwareprogramma op de computer. De prijs van de Bitbox is daarnaast goedkoop ten opzichte van de andere wallets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *