Wallets

In een wallet sla je je coins op die je bezit. Of beter gezegd, jouw wallet geeft je toegang tot jouw wallets op desbetreffende blockchain. De wallet fungeert als sleutel die toegang geeft tot jouw coins. Er zijn 3 types wallets: hardware wallets (veruit de beste keuze), software wallets en paper wallets.

 

Hardware wallets

De beste en veiligste manier om Bitcoin en altcoins op te slaan: een hardware wallet. Iedereen die serieus is met zijn investeringen in cryptocurrencies doet er verstandig aan een hardware wallet aan te schaffen, zeker als je plan is om eenmalig Bitcoin te kopen en deze gedurende een aantal jaar wilt laten staan. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor het beheren van je walletadressen.

Deze eenvoudige maar krachtige cryptocurrency hardware wallets hebben de beste veiligheidsvoorzieningen voor het opslaan van de verschillende cryptocoins. Wij zijn persoonlijk van mening dat het gebruiken van een hardware wallet zorgt voor veel hogere veiligheid en gebruiksvriendelijkheid dan een software of paper wallet. Waarom? Zo komen de seed of private key nooit in aanraking met het internet waardoor deze niet te stelen zijn door hackers. Transacties moeten namelijk door jouzelf bevestigd worden door middel van een fysieke knop op de hardware wallet. Daarnaast kun je met hardware wallets ook eenvoudig betalingen uitvoeren met behulp van bijgeleverde software. Kort samengevat: de veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en het gemak van hardware wallets is vele malen hoger dan software of paper wallet en dat is wat ons betreft wat waard.

Uit ervaring weten we dat de Ledger Nano S bij uitstek de meest favoriete hardware wallet is. De kwaliteit van de Ledger Nano S is goed, het apparaat is eenvoudig te gebruiken, de prijs/kwaliteitsverhouding is optimaal, heeft het formaat van een USB-stick waardoor deze makkelijk overal mee naar toe te nemen is en ondersteunt in vergelijking met andere hardware wallets veel coins.

Hieronder staan de beste en bekendste hardware wallets op een rij.

Ledger Nano S – Best Buy

Vanaf €95,59

De Ledger Nano S is zonder twijfel de meest populair wallet onder bezitters van cryptocurrency. De Nano S ondersteunt vele coins, is zeer veilig, eenvoudig in gebruik en is beschikbaar tegen een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Trezor

Vanaf €89,00

Veilig en eenvoudig! Trezor was de eerste die een hardware wallet uitbracht en ondersteunt om die reden voornamelijk de grootste en bekendste coins. De Trezor wordt verbonden met de PC via USB.

Trezor Model T

Vanaf €120,00

De Trezor Model T is de opvolger van de Trezor. Nog veiliger en even eenvoudig in gebruik. Deze wallet zal in de toekomst steeds meer coins ondersteunen. Verbinden met de computer gaat via USB-C.

Ledger Blue

Vanaf €274,80

De Ledger Blue is de geavanceerde broer van de Ledger Nano S. Deze hardware wallet ondersteunt meer wallet-apps tegelijkertijd dan de Nano S en beschikt over een touchscreen. Naast de USB-kabel kan ook draadloos via bluetooth verbinding gemaakt worden.

KeepKey

Vanaf €126,50

Deze hardware wallet heeft een strak uiterlijk en is eenvoudig in gebruik dankzij het grote display. Een unieke feature van deze wallet is de mogelijkheid om Shapeshift te gebruiken. Zo wissel je makkelijk coins om voor andere zonder dat je je coins van de KeepKey af hoeft te halen. Behalve op de PC is deze wallet ook te gebruiken op Android, Electrum en Mycelium.

Digital Bitbox

Vanaf €66,99

De Digital Bitbox ondersteunt enkel Bitcoin, Ethereum en varianten daarop, maar onderscheidt zich op een aantal punten van andere hardware wallets. Zo kan er onder andere een SD-kaartje ingestopt worden om daarop de seed extern op te slaan en ondersteunt het 2FA via een mobiele app.

Pluspunten

Minpunten

Zeer veilig, private key komt niet in aanraking met internet

Kost een kleinigheid

Gebruiksvriendelijk met software

                              

Betrouwbaar

 

Makkelijk mee te nemen

 

Grote ondersteuning coins

 

Software wallets

Een software wallet is een softwareprogramma dat je op je computer installeert. Zodra het programma geïnstalleerd is, kan een een wallet gegenereerd worden. Door met je private key in te loggen is het mogelijk je saldo in te zien, je wallet-adres te checken waarmee je coins kunt ontvangen en natuurlijk coins versturen naar iemand anders. Bij een wallet krijg je een seed, private key, public key en wallet-adres. In het geval van een software wallet kan het zijn dat de seed in de vorm komt van een .dat bestand komt. Dit bestand kun je ergens veilig opslaan, bij voorkeur offline, en kun je gebruiken wanneer je je private key kwijt bent om je wallet opnieuw in te laden in een software wallet.

 

Electrum en Jaxx zijn voorbeelden van software wallets waar je je Bitcoin in op kan slaan. Doe je eigen onderzoek naar de veiligheid van een software wallet voordat je deze gaat gebruiken.

Pluspunten Minpunten
Gratis Aanbieders van software wallets kunnen onbetrouwbaar zijn
Redelijk eenvoudig in gebruik Om in te loggen moet je je private key invullen op online computer
  .dat bestand is door hackers te stelen van jouw computer waarmee ze toegang krijgen tot jouw coins
Papers wallets

Een paper wallet is niets meer dan het genereren van een private key en een public key. Vervolgens stuur je je coins naar het adres. De private key en de public key print je of schrijf op papier. Hiervan bewaar je meerdere versies op verschillende plekken.

 
     

De twee voorbeelden die je hierboven ziet zijn gegenereerd via bitcoinpaperwallet.com en bitaddress.org. Mocht je één van deze websites proberen, doe dan zelf onderzoek naar de betrouwbaarheid ervan en ervaringen van anderen. Persoonlijk zijn wij het minst fan van de manier om een wallet te verkrijgen. Je kunt het papier kwijtraken of het kan vergaan door water, brand enzovoort. Hieronder staan de plus- en minpunten van paper wallets.

Pluspunten Minpunten
Gratis Websites die paper wallet generators aanbieden kunnen onbetrouwbaar zijn
Snel aan te maken Niet gebruiksvriendelijk als je je Bitcoin wil versturen
Je moet je private key invullen op online computer
Makkelijk te vergeten waar je je paper wallet hebt opgeslagen
Anderen die jouw paper wallet vinden hebben direct toegang tot jouw wallet
Papier kan vergaan, verbranden of onbruikbaar worden door water